100 Ribu Warga Britain Memeluk Islam, Dua Pertiga Wanita Kulit PutihLondon- Maklumat terkini hasil penelitian yang dijalankan oleh pertubuhan "multi-faith group Faith Matters" melaporkan rakyat negara Britain yang memeluk Agama Islam Inggeris telah melebihi 100.000.
Yang menariknya 70 peratus terdiri daripada warga kulit putih dan dua pertiga daripadanya adalah dari kalangan wanita Inggeris. Pada tahun 2010 saja, seramai 5 200 warga Inggeris telauh menukar agamanya kepada Islam.
Angka ini hampir dua kali ganda dalam tempuh sepuluh tahun dengan majoriti yang menukar agama kepada Islam adalah wanita kulit putih berumur 27 tahun kerana mereka begitu muak dengan budaya kebendaan serta cara hidup yang tidak bermoral [budaya negatif].
Berdasarkan perangkaan dalam penelitian oleh pertubuhan "multi-faith group Faith Matters" mengandaikan bahawa negara Inggeris sedang menjalani proses 'Islamification'. Walaupun sudah memeluk Islam mereka mendakwa merasa serasi dan selesa tinggal di Britain walaupun adakalanya mereka menghadapi masalah kecil.

[sumber: dailymail.com.uk]


0 ulasan:

Blog Widget by LinkWithin